background

Debodied

Decontextualize, contextless, recontexualize.

Wat is Debodied.

Decontextualise, contextless, recontexualise.

Debodied gaat over context. In drie delen probeer ik de context van een lichaam weg te halen en daarna te wijzigen naar een andere context.
Ik probeer dit te doen door de focus te verleggen in het beeld, met onscherpte te spelen en door de kijker te misleiden en er voor te zorgen dat ze iets anders gaan zien dan een lichaam.

Deel 1: “Decontextualize”, probeert langzaam de context van het lichaam weg te nemen van het beeld, maar niet helemaal. Er zijn subtiele en soms minder subtiele elementen aanwezig in het beeld die de kijker toch nog proberen vast te houden aan het idee dat ze een lichaam zien.

Deel 2: “Contextless”, gaat een stap verder. Daar zijn er zo weinig herkenbare elementen in het beeld, dat de kijker naar een abstract beeld kijkt, ondanks dat het nog gewoon een lichaam is, maar waar ik deze keer de focus leg op iets dat niet meer herkenbaar is als lichaam.

Deel 3: “Recontextualize”, is het laatste deel van het project. In dit deel voeg ik een extra element toe aan het beeld en probeer ik, door de focus op dat nieuwe element te leggen, de kijker op het verkeerde been te zetten en hun te laten denken dat ze naar het object kijken dat ze herkennen, ondanks dat het beeld eigenlijk voornamelijk uit het lichaam van een persoon bestaat.

Debodied is een lopend project waar ik participanten voor zoek, heb je interesse om deel te nemen aan het project? Klik dan hier om mij te contacteren.

Maak deel uit van Debodied.

Poseer voor Debodied en werk mee aan een artistiek project.

Ik zoek nog mensen die interesse hebben in het poseren voor het Debodied project.
De shoots duren ongeveer 2 uur, gaan door in Genk (BE), zijn gratis, je hebt geen enkele ervaring nodig en als dank krijg je 20 afgewerkte beelden van jezelf zoals de voorbeelden hierboven.

Lijkt je dat iets? Laat dan hier je gegevens achter en ik contacteer je met meer informatie.